دستگاه پوز چیست؟ و همراه پوز چیست؟

 همراه پوز سیستمی دیجیتالی است که دقیقا همان کاره دستگاه پوز را نجام میدهد ولی بسیار امن تر، ساده تر ، ارزان تر ....

دستگاه پوز چیست؟

کلمه (مخفف انگلیسی: POS) مختصر شده (به انگلیسی: Point of Sale) یا "نقطه فروش" است و به صندوق‌های فروشگاهی اطلاق می‌شود، که در خروجی‌های فروشگاهها، رستوران‌ها، هتلها و نظایر آن برای دریافت وجوه مشتری، به کار گرفته می‌شود. پوز در مفهوم عام‌تر می‌تواند به محلی که برای این کار اختصاص یافته، اطلاق شود و در مفهوم اختصاصی می‌تواند به معنای دستگاهی باشد، که این کار را انجام می‌دهد (صندوق مکانیزه).

اولین پایانه فروش مجهز به میکروکنترلر توسط ویلیام بروبک در سال ۱۹۷۴ ساخته شده و در فروشگاه مک دونالد به کار گرفته شد. این دستگاه از میکرو پرسسور اینتل ۸۰۰۸ بهره می گرفت.

روی این دستگاه به ازای انواع غذاها ، یک کلید مخصوص کار گذاشته شده بود و دارای کلیدهای رقمی برای تعیین تعدا سفارش بود.

در ایران بحث استفاده از پایانه فروش،برای اولین بار در فروشگاههای زنجیره ای شهروند و اندکی بعد در فروشگاههای زنجیره ای رفاه مطرح شد و سیستم های ارایه شده در دهه هفتاد در آن فروشگاهها احداد نسل جدید این پایانه های سرویس هستند.

از سال 1384،موضوع اتصال پایانه فروش به کارت خوان بانکی توسط دو شرکت پرداخت الکترونیکی تجارت الکترونیک پارسیان و پرداخت الکترونیک سامان در دستور کار قرار گرفت.

در حال حاضر شرکت هایی مانند کارت اعتباری ایران کیش ،فن آوا کارت و آسان پرداخت و… مشغول ارایه خدمات در این رابطه می باشند.

انواع پایانه فروش از نظر بستر ارتباطی :

۱-Dial-up POS : ارتباط در این گونه از پایانه ها در بستر Dial (خط تلفن ) می باشد.

۲-GPRS POS : دستگاه پایانه سیار، نسل جدیدی از دستگاه‌های کارتخوان است که با استفاده از خدمات سامانه تلفن همراه به شبکه بانکی متصل شده و تراکنش را با استفاده از سرویس‌های بستر GPRS انجام می‌دهد.

در این گونه پایانه ها با قراردادن یک عدد سیم کارت امکان انجام تراکنش مهیا می باشد.

    کاربرد

– درفروشگاه‌های بزرگ که سیستم پخش سیار (Delivery) دارند

-در سیستم‌های توزیع مویرگی یا شرکت‌های پخش

– در محل‌هایی که دسترسی به سایر خطوط ارتباطی به سهولت امکان‌پذیر نیست

    ویژگی‌ها

– قابل حمل بودن دستگاه و عدم محدودیت مکانی

– سرعت بالای تراکنش

– قابلیت استفاده از باتری شارژی با عمر بالا

۳-LAN POS :

نسل جدیدی از پایانه‌های فروش است که قادر به ارسال و دریافت اطلاعات از طریق بسترهای شبکه محلی (LAN) و با سرعت تراکنش بسیار بالا است.

کاربرد

    استفاده در مکان‌هایی که سرعت بالای تراکنش به علت تعدد مشتریان (کمتر از 2 ثانیه) اهمیت دارد
    استفاده در مکان‌هایی که دسترسی به خط تلفن مقدور نیست (مانند مراکز جهانگردی)
    راه‌اندازی چند پایانه به موازات هم بدون استفاده از تلفن یا حداکثر با استفاده از یک خط تلفن

ویژگی‌ها

    سرعت بالا در تراکنش (کمتر از 2 ثانیه)
    کاهش مغایرت‌های احتمالی
    انجام تراکنش بدون نیاز به خط تلفن
    انجام تراکنش با استفاده از بستر اینترنت

۴- Bluetooth POS :

این نوع پایانه از یک پایه و یک کارتخوان تشکیل شده است که قادر است تا شعاع 100 متری، عملیات تراکنش را بر پایه تکنولوژی بلوتوث انجام دهد.

کاربرد

    رستوران‌ها
    مراکز دارای فعالیت‌های گوناگون در یک مکان
    مراکز دارای صندوق‌های متعدد
    ارایه خدمات VIP برای مشتریان

ویژگی‌ها

    راحتی و رفاه بیشتر در پرداخت وجوه توسط مشتریان
    جلوگیری از تراکم افراد در کنار صندوق‌های پرداخت
    عدم نیاز به اتصالات مخابراتی اضافی

 


https://pasajet.ir/fa/8195/blog-post/3579
مقالات و مطالب مرتبط

انواع پوز سیار و دستگاه کارتخوان سیار از نظر بستر ارتباطی و فنی

انواع پوز سیار و دستگاه کارتخوان سیار از نظر بستر ارتباطی و فنی انواع دستگاه پوز سیار و دستگاه کارتخوان سیار همراه پوز مجازی v-POS نسل جدیدی از دستگاه ‌های کارتخوان که دیگر دستگاهی جداگانه ندارند و گوشی تلفن همراه شما تبدیل به یک سیستم پوزمجازی می شود که امنیت بالاتری دارد و هزینه بسیار پائینی و دسترسی بسیار راحت ، حمل و نقل آسان ،قابلیت پرداخت از راه دور و کارآمد هستند که با استفاده از اپلیکیشن ها خدمات پرداخت را انجام می ‌دهند. این نوع کارتخوان ها دارای رسید کاغذی نیستند و تاییدیه پرداخت توسط پیامک به مشتری ارسال می ‌شود. و حتی نیاز به کارت فیزیکی هم نمیباشد . بلکه از تکنولوژی درگاه های بانکی استفاده میکند. با رمز یکبار مصرف (پویا) و قابل استفاده در گوشی مشتری. جهت دیدن نمونه و تست ، گزینه پرداخت وجه در لینک زیر Shop.pasajet.ir/v انواع دیگر ...

کارتخوان سیار و ثابت و پوزسیار امسال چقدر کار کردند؟

کارتخوان سیار و ثابت و پوزسیار امسال چقدر کار کردند؟ شبکه پرداخت کارتی کارتخوان سیار و ثابت و پوزسیار یا همان «شاپرک» با تحت پوشش دادن تمام پرداخت‌ها از طریق دستگاه‌های کارتخوان سیار و ثابت و پوزسیار ها امسال چقدر کار کردند؟ براساس این گزارش، ارزش تراکنش‌های شاپرک در نخستین ماه سال‌جاری بیش از ۵۴۳ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در اردیبهشت ماه به ۶۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. در خرداد ماه امسال نیز با رسیدن ارزش تراکنش‌ها به ۷۲۵ هزار میلیارد تومان روند صعودی این بخش طی شده است اما در تیر ماه شاهد افت قابل توجه ارزش تراکنش‌ها هستیم به طوری که در این ماه ارزش تراکنش‌ها به ۶۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده و در مرداد ماه با رسیدن به ۶۷۶ هزار میلیارد تومان بازهم کمتر شده است.

مراحل دریافت دستگاه کارتخوان سیار و پوز سیار

مراحل دریافت دستگاه کارتخوان سیار و پوز سیار شرکت شاپرک نهاد سیاست‌گذار در ارائه انواع دستگاه کارتخوان است که بر عملکرد مجموعه‌های ارائه‌دهنده این دستگاه نظارت دارد. در حال حاضر ۱۲ شرکت و ۳۱ بانک در کشور وجود دارند که دستگاه کارتخوان به مشتریان خود ارائه می‌دهند. برای دریافت کارتخوان باید وارد سایت بانک‌ها و شرکت‌های معتبر شوید تا بتوانید فرم درخواست را تکمیل کنید. بعد از ارسال مدارک به صورت آپلود یا حضوری، درخواست متقاضی بررسی می‌شود. پس از تأیید مدارک، متقاضی می‌تواند دستگاه را تحویل بگیرد. معمولاً یک هفته پس از ثبت درخواست، دستگاه آماده تحویل است. البته ناگفته نماند که این زمان بسته به سرعت ارائه خدمات هر مجموعه می‌تواند متغیر باشد. مراحل دریافت کارتخوان! چطور دستگاه کارتخوان بگیریم؟

هنوز قانع نشده اید ؟ امتحانش مجانیه
رایگان تستش کنید